THALASSOTHERAPIA Crikvenica je specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti respiratornih organa i lokomotornog sustava. Nalazi se u Hrvatskom primorju, 30-tak kilometara udaljena od Rijeke prema jugu. Zbog vrlo povoljnih klimatskih i zemljopisnih uvjeta, još krajem 19. stoljeća, točnije 1895. godine, osnovana je ustanova preteča današnje Thalassotherapie.
 
 
Obilje sunčanih sati kroz godinu, povoljna strujanja i čistoća mora te položaj na sudaru morskog zraka i zraka s obližnjeg gorja, čine Thalassotherapiu idealnim mjestom za liječenje dišnih organa. Pritom se koriste blagotvorni prirodni čimbenici ovog podneblja i njihovi ljekoviti ekstrakti, uz pomoć suvremenih metoda i modernih medicinskih uređaja.
 
 
Medicinski dio ustanove čine dječji odjel, odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju te otorinolagingološka, internistička i pulmološka služba.
Smještajne kapacitete Thalassotherapie čine objekti s jednokrevetnim o dvokrevetnim sobama (kupaonica, wc, sat-TV, telefon), koje imaju loggiu i pogled na more. Dječji odjel ima smještajne prostore prilagođene djeci različitog uzrasta. U okviru ustanove je i bazen s grijanom morskom vodom.
 
 
Ustanova je smještena u mirnom djelu Crikvenice uz samu obalu mora, okružena je parkom i mediteranskom vegetacijom. Gostima je na raspolaganju uređena plaža za kupanje te sadržaji za dječiju razonodu i sport. Uz obalu se pruža ugodna šetnica prema centru Crikvenice i prema susjednom Dramlju. U neposrednoj blizini nalazi se više ugostiteljskih objekata i dućana, sportski tereni, kuglana, fitness centar, glavna gradska plaža s raznovrsnim sportsko-rekreativnim i ugostiteljskim sadržajima. Također postoji i mogućnost izleta brodom do otoka Krka ili autobusom po bližoj okolici bogatoj kulturnim i prirodnim znamenitostima.
Thalassotherapia već dugi iz godina uspješno surađuje s medicinskim ustanovama u cijeloj Hrvatskoj, poglavito s Kliničkim bolničkim centrima Rijeka i Zagreb, Kliničkim bolnicama u Zagrebu, Medicinskim fakultetima u Rijeci i Zagrebu, Kineziološkim fakultetom u Zagrebu te Zavodom za javno zdravstvo PGŽ.
 
 
 
 
WEBCAM
Web kamera Thalassotherapia Crikvenica - Europe, Hrvatska, SopaljskaThalassotherapia
© Thalassotherapia Crikvenica 2007. - Gajevo šetalište 21 - 51260 Crikvenica - Croatia - Tel. +385 51 407 666
Design & Development OlympiaStudio 2007.