Bazen Thalassotherapije Crikvenica pruža odlične uvjete za provođenje hidroterapije. Morska voda, koja se suvremenom tehnologijom doprema iz uvale kristalno čistog mora ispred same Thalassotherapije, grijana do idealne temperature od 32 do 33 °C, omogućuje uživanje u blagodatima i ljekovitim svojstvima Jadranskog mora tijekom cijele godine.
 
 
Nova tehnologija tretmana morske vode omogućuje kontinuirano filtriranje i svakodnevno djelomično nadopunjavanje bazena novom svježom morskom vodom uz automatsku regulaciju topline mora kao i reguliranja pH-vrijednosti i klora. Gotovo sav potreban klor za dezinfekciju mora dobiva se elektrolizom iz samog mora. Dimenzije bazena veličine 11,40 x 7,40 metara, dubine od 0,68 do 1,55 metara prilagođene su provođenju terapijskih postupaka pacijenata. Terapijski postupci provode se pod stručnim nadzorom fizioterapeuta.
 
 
Osim obavljanja fizikalne terapije, pacijentima i gostima Thalassotherapije, kao i vanjskim korisnicima nudi se mogućnost slobodnog rekreacijskog plivanja. Bazen je opremljen stojećim i sjedećim podvodnim masažama te masažama ispod vodenog stupa s mlaznicama. Masaže su u funkciji u automatskom režimu rada te se koriste bez naknade, odnosno uračunate su u cijenu ulazne karte. Maksimalni kapacitet istovremenog korištenja bazena je projektiran za grupu od 25 korisnika.
 
 
Informaciju o radnom vremenu bazena za rekreaciju možete dobiti na recepciji Ustanove ili na broj telefona 051/407-666.
 
 
HIDROTERAPIJA U THALASSOTHERAPIJI CRIKVENICA
 
 
Nezamjenjiv element u liječenju i rekreaciji pacijenata Thalassotherapije Crikvenica predstavlja hidroterapija. Hidroterapija (grč. hidor – voda, therapeia – liječenje) je termin kojim se označava uporaba vode u svrhu liječenja. Od davnina su poznati za zdravlje blagotvorni učinci morske kupelji, koji sjedinjeni sa saznanjima suvremene medicine pružaju optimalne rezultate u unapređenju psihofizičkog zdravlja. Kod imerzijske hidroterapije, odnosno uranjanja bolesnikova tijela ili dijela tijela u vodu, iskorištavaju se jedinstvena fizikalna i termalna svojstva vode. Djelovanje hidroterapijskih postupaka pogodno je za respiratorni, živčani i lokomotorni sustav. Psihološki učinci su još nedovoljno ispitani, ali nakon fizičkih poboljšanja djelovanjem vode kao terapijskog medija, olakšavaju se i/ili rješavaju psihički problemi, odnosno postiže se psihofizička relaksacija.
 
 
Hidroterapija u Thalassotherapiji Crikvenica izvodi se u bazenu koji pruža idealne uvjete za provođenje raznovrsnih medicinskih programa, i to kod:
a) bolesti lokomotornog sustava – koštano-zglobna oboljenja, bolesti kralježnice, upalni i metabolički reumatizmom u kroničnoj fazi, degenerativni i vanzglobni reumatizam, ozljede u subakutnoj i kroničnoj fazi, sportske ozljede, stanja nakon ugradnje endoproteza, kontrakture zglobova;
b) neuromuskularnih oboljenja;
c) alergijskih i drugih bolesti gornjih i donjih dišnih putova – plivanje i vježbe u vodi povećavaju dubinu disanja, poboljšavaju plućne kapacitete, ubrzavaju cirkulaciju i rad srca te izazivaju proširenje dišnih putova i jačanje dišne muskulature. Zrak u bazenu je topao i vlažan i samim time smanjuje mogućnost provokacije bronhospazma;
d) laringektomiranih pacijenata – fizikalna rehabilitacija laringektomiranih osoba u bazenu provodi se u cijeloj Hrvatskoj jedino u Thalassotherapiji Crikvenica. Cilj je terapije postizanje relaksacije, poboljšanje pokretljivosti i povećanje mišićne snage, čime se doprinosi poboljšanju funkcije respiratorne muskulature i zaštiti plućne funkcije. Provodi se uz upotrebu specijalnih pomagala (kanila), kako voda ne bi kroz otvor na vratu (traheostomu) ušla u pluća. Također se organizira i škola plivanja za laringektomirane osobe, u kojoj oni, pod stručnim vodstvom licenciranog instruktora, nauče kako koristiti specijalna pomagala u bazenu te tehnike plivanja koje mogu primjenjivati i izvan boravka u specijalnoj ustanovi za medicinsku rehabilitaciju.
Terapija se provodi pod nadzorom fizioterapeuta, a propisana je i praćena od strane fizijatra, pedijatra alergologa, pulmologa i otorinolaringologa. Hidroterapijski postupci provode se individualno i u grupama do 15 osoba.
 
 
 
 
 
 
WEBCAM
Web kamera Thalassotherapia Crikvenica - Europe, Hrvatska, SopaljskaThalassotherapia
© Thalassotherapia Crikvenica 2007. - Gajevo šetalište 21 - 51260 Crikvenica - Croatia - Tel. +385 51 407 666
Design & Development OlympiaStudio 2007.